diumenge, d’octubre 29, 2006

El Centre Cultural

He de confessar que he llegit amb molt de retràs el butlletí informatiu del mes de juny on es presenta al poble el projecte de Centre Cultural.

Abans de res, dir que la publicació d’aquest tipus de butlletí, encara que a algú li sembli una despesa supèrflua, per a mi és una prova de bona informació democràtica, i una crida a la discussió constructiva, basada en uns ciutadans al corrent dels projectes que es fan a la Casa Gran.

També felicitar l’ajuntament per la seva pàgina web, molt completa. Llàstima que ningú no hagi aprofitat la publicació de les actes dels plens per fer-ne un comentari mensual. Si Déu ens dóna salut i ganes, potser qualsevol dia ho intentem nosaltres.

Tornant al Centre Cultural, de primer dues reflexions:

1. Una inversió pressupostada de 15 milions d’euros (sense comptar que l’obra molt probablement costarà bastant més) és comparable amb el pressupost anual de l’ajuntament (20 milions d’euros). Sembla un ratio molt elevat.

2. Menys mal que l’alcaldessa diu que res no es fera abans d’haver garantit el finançament de la inversió inicial i d’haver estudiat la viabilitat econòmica del funcionament de l’edifici. Sana prudència.

Per la meva experiència, no m’estranyaria gens que l’edifici i tot el que l’envolta (aparcament subterrani, etc) costés entre 20 i 25 milions d’euros. Tampoc m’estranyaria que les despeses de manteniment i de funcionament costessin anualment entre 8 i 10 % de la inversió inicial, és a dir, entre 1,5 i 2,5 milions d’euros.

Mirant el pressupost de l’ajuntament, a mi aquests números no m’encaixen. Ni gaire ni gens. Esperem a veure els números que troba l’ajuntament per jutjar i prendre posició.

Si la política informativa actual continua, no tinc cap dubte que tots serem perfectament informats d’aquest projecte, d’altra banda, cal dir-ho, molt temptador, per poder opinar amb coneixement de causa.

1 comentari:

MC ha dit...

hola ssr, t'he posat un ellanç al blog.

Malgrat Confidencial